eur:
396.26
usd:
369.55
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
A spanyol hadsereg Leopard 2A4 harckocsija. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Több mint egy milliárd eurónyi fegyvert küld Spanyolország Ukrajnának

A madridi kormány hamarosan harckocsikat és légvédelmi rakétákat is szállít Kijevnek.

Az El Pais madridi napilap adta hírül, hogy hamarosan nagy értékű fegyverszállítmány indul útnak Spanyolországból Ukrajnába. Az erről szóló megállapodást Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tervezett spanyolországi látogatása idején fogják véglegesíteni.

A Reuters úgy értesült, hogy a segélycsomagban több mint egy tucat Patriot légvédelmi rakéta, valamint 19 darab Leopard 2 A4 harckocsi is van. Az összesen 1,23 milliárd eurónyi szállítmány fennmaradó részét spanyol gyártású fegyverek, például drónelhárító eszközök és lőszerek teszik ki.

Zelenszkij a tervek szerint hétfőn érkezik a spanyol fővárosba, ahol tárgyal majd Pedro Sanchez miniszterelnökkel és találkozik Fülöp királlyal is. A fegyverszállításról még a múlt hónapban hozott döntést az ibériai ország kormánya, de azt nem határozta meg, hogy mi legyen a küldeményben.

A Reutersnek a kormányszóvivő sem megerősíteni, se cáfolni nem volt hajlandó a Patriot rakéták és a harckocsik Ukrajnába küldésének tervét.

Címlapról ajánljuk
Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×