eur:
396.04
usd:
368.41
bux:
69866.35
2024. június 19. szerda Gyárfás
A spanyol hadsereg Leopard 2A4 harckocsija. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Több mint egy milliárd eurónyi fegyvert küld Spanyolország Ukrajnának

A madridi kormány hamarosan harckocsikat és légvédelmi rakétákat is szállít Kijevnek.

Az El Pais madridi napilap adta hírül, hogy hamarosan nagy értékű fegyverszállítmány indul útnak Spanyolországból Ukrajnába. Az erről szóló megállapodást Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tervezett spanyolországi látogatása idején fogják véglegesíteni.

A Reuters úgy értesült, hogy a segélycsomagban több mint egy tucat Patriot légvédelmi rakéta, valamint 19 darab Leopard 2 A4 harckocsi is van. Az összesen 1,23 milliárd eurónyi szállítmány fennmaradó részét spanyol gyártású fegyverek, például drónelhárító eszközök és lőszerek teszik ki.

Zelenszkij a tervek szerint hétfőn érkezik a spanyol fővárosba, ahol tárgyal majd Pedro Sanchez miniszterelnökkel és találkozik Fülöp királlyal is. A fegyverszállításról még a múlt hónapban hozott döntést az ibériai ország kormánya, de azt nem határozta meg, hogy mi legyen a küldeményben.

A Reutersnek a kormányszóvivő sem megerősíteni, se cáfolni nem volt hajlandó a Patriot rakéták és a harckocsik Ukrajnába küldésének tervét.

Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

A házigazda játszott a legmeggyőzőbben a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, de a fokozódó elvárások mellett az egyre nagyobb nyomás még nekik is okozhat gondot – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a magyar játékosok tanultak az első meccsen elkövetett hibákból, és remélhetőleg jobban harapnak majd a németek ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×