eur:
395.72
usd:
368.73
bux:
69711.91
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter sajtóértekezletet tart a Robert Fico szlovák miniszterelnököt ápoló besztercebányai F. D. Roosevelt Kórház előtt 2024. május 17-én. A politikust két nappal korábban Nyitrabányán négy lövéssel életveszélyesen megsebesítette egy 71 éves lévai férfi.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Bejelentést tett Robert Fico állapotáról a miniszterelnök-helyettes

Robert Fico szlovák kormányfő állapota a rajta elvégzett második, több mint két órát igénybe vevő műtétet követően stabil, de továbbra is súlyos - jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes a besztercebányai Roosevelt kórházban tett látogatása után, Zuzana Dolinková egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón szombaton.

Elmondta: Robert Fico eszméleténél van, s ő egy rövid ideig már beszélt is vele, de mint mondta: a kommunikáció lehetőségei a sérülések súlyosságából adódóan korlátozottak.

Kalinák megismételte a miniszterelnök állapotával kapcsolatban egy nappal korábban tett kijelentését is, miszerint „egyelőre még nem sikerült győzni”.

Hozzátette: egyelőre nem számolnak azzal, hogy az elkövetkezendő egy-két napban a miniszterelnököt átszállítanák valamelyik pozsonyi kórházba, ugyanakkor megjegyezte: a kormányfőt ellátó orvosi csapat jó munkát végez és teljes bizalmukat élvezi.

Kalinák kérdésre elmondta: a kormány politikai irányvonala nem változott és nem változik, ám a történések tükrében szükség lesz arra, hogy „rendet teremtsenek”.

Az ujszo.com megjegyzi: a kórház a közösségi hálón megerősítette, a szombat reggeli orvosi konzílium alapján kijelenthető, hogy Fico állapota a várakozásoknak megfelelően alakul,

a miniszterelnök eszméleténél van, szövődmények pedig nem léptek fel.

Közben a szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetésével vádolt férfit a Specializált Büntetőbíróságra szállították délelőtt, ahol az előkészítő bíró dönt az ügyészség vádlott őrizetbe vételére tett javaslatáról.

Bazin, 2024. május 18.
A Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetésének gyanúsítottját szállító járműoszlop a bazini különleges büntetőbírósághoz érkezik 2024. május 18-án. A politikust három nappal korábban Nyitrabányán négy lövéssel életveszélyesen megsebesítette egy 71 éves lévai férfi.
MTI/EPA/Jakub Gavlák
Bazin, 2024. május 18. A Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetésének gyanúsítottját szállító járműoszlop a bazini különleges büntetőbírósághoz érkezik 2024. május 18-án. A politikust három nappal korábban Nyitrabányán négy lövéssel életveszélyesen megsebesítette egy 71 éves lévai férfi. MTI/EPA/Jakub Gavlák

A férfi ellen különösen súlyos emberölési kísérlet bűntette miatt indult eljárás. Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, a törvény értelmében 25 évtől életfogytig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×