eur:
387.44
usd:
357.48
bux:
68000.4
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
A merénylet áldozatává vált Robert Fico szlovák miniszterelnök testőrei intézkednek a lőfegyveres támadás helyszínén, a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán, a politikust életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica).
Nyitókép: MTI/AP/TASR Slovakia/Radovan Stoklasa

Így menekítették a biztonsági emberek Robert Ficót a merénylet után – videó

A szlovák miniszterelnököt Nyitrabányán sebesítette meg egy merénylő.

Ahogy arról az Infostart részletesen beszámolt, a szlovák kormány kihelyezett ülése után merényletet követtek el Robert Fico miniszterelnök ellen. A 71 éves támadó akkor nyitott tüzet rá, amikor a városka utcáján a helyi lakosokat üdvözölte a kormányfő.

A szlovák sajtó információi szerint hasán és a lábán érte lövés Ficót, akit kimenekítettek a helyszínről, majd mentőhelikopterrel a besztercebányai kórházba szállítottak.

Az eseményekről a közösségi médiába felkerül videón az látszik, ahogy a biztonsági emberek az autójába menekítik a miniszterelnököt, majd elfogják az elkövetőt.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Harkiv elfoglalásához ennél több orosz kell

Bő egymillióan még mindig maradtak Harkivban ukrán lakosok, de a város elfoglalása Moszkva számára szimbolikus jelentőségű volna - vélekedett az InfoRádióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, az MTA doktora. Elmondta, van-e most elég orosz katona ehhez, illetve milyen feltételei vannak még az orosz sikernek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×