eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Izraeli légicsapásban megsemmisült házuk romjait nézik palesztin férfiak a Gázai övezet középső részén fekvő al-Magazi menekülttáborban 2024. április 15-én. A támadásban legkevesebb 10 palesztin életét vesztette. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Egyiptomban tárgyal a Hamász

Fordulat jöhet a gázai konfliktusban.

A Hamász delegációja szombaton érkezett Kairóba, hogy intenzív tárgyalásokat folytasson egy potenciális gázai tűzszünetről, amely magában foglalná néhány túsz Izraelbe való visszatérését is - közölte egy a terrorszervezethez közel álló forrás a Reuterssel. A tárgyalásokon részt vesz a CIA igazgatója is, aki már korábban is jelen volt az ilyen jellegű diplomáciai megbeszéléseken.

Az Al-Qahera egyiptomi állami televíziós csatorna is megerősítette a Hamász küldöttségének megérkezését Kairóba -írja a Portfolio.

Egyiptomi források szerint előreléps várható.A Hamász delegációja a mozgalom katari központjából érkezett Egyiptomba, amely korábban már próbált közvetíteni egy novemberi rövid tűzszünet ügyében. Az Egyesült Államok, noha hivatalosan kerüli a kapcsolatot a Hamászszal, sürgette a megállapodást.

A tárgyalások korábban azért akadtak el, mert a Hamász ragaszkodik ahhoz, hogy Izrael vállaljon kötelezettséget az offenzíva leállítására és ne folytassa a csoport lefegyverezésére és feloszlatására irányuló műveleteket - írja a portál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×