eur:
385.28
usd:
354.85
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Az ukrán déli hadműveleti parancsnokság felvételén tűzoltó dolgozik egy orosz rakétatalálatot kapott épületnél Odessza kikötőváros peremén 2023. május 8-ra virradóan. Szerhij Bratcsuk, az odesszai katonai közigazgatás szóvivője szerint a létesítményt élelmiszerraktárként használták. Az ukrán vezérkar szerint reggelre virradóan tizenhat rakétacsapást jelentettek, elsősorban Harkiv, Herszon, Mikolajiv és Odessza megyékben fekvő városok ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán déli hadműveleti parancsnokság

Ukrajna belsejét bombázza Oroszország

"Dnyipróban egy ötemeletes épület lángokban áll, részben megsemmisült. A romok alatt emberek lehetnek" - írta Telegramon Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója.

Legalább nyolc ember meghalt és huszonöt megsebesült az orosz erők légicsapásában csütörtök este a közép-ukrajnai Dnyipropetrovszk térségében - közölték a helyi hatóságok.

Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt közölte, hogy két ember Dnyipróban és hat a régió Szinelnikovi körzetében halt meg.

"Dnyipróban egy ötemeletes épület lángokban áll, részben megsemmisült. A romok alatt emberek lehetnek" - írta Telegramon Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója, aki a Dnyiprótól délnyugatra fekvő Krivij Rih körzetben is károkról számolt be. Hozzátette, a légvédelem a régiót támadó 16 rakétából 11-et, 10 drónból pedig kilencet lelőtt.

Az ukrán légierő azt közölte, hogy 15 rakétát - köztük két Kh-22-es cirkálórakétát - és 14 drónt lőtt le az országot ért támadások során.

Mikola Lukasuk, a Dnyipropetrovszk megyei tanács elnöke azt közölte: két ember meghalt és tizenöt megsebesült a csapásban, amely a Dnyipro központjában található épület két legfelső emeletét rombolta le.

A Dnyiprótól délkeletre fekvő Szinelnikovi körzetben Klimenko közlése szerint tucatnyinál több ház megrongálódott.

A Dnyiprótól délnyugatra fekvő Krivij Rihben három ember - két férfi és egy nő - sebesült meg a város egyik infrastruktúrája elleni csapásban - közölte a helyi katonai közigazgatás vezetője, Olekszandr Vilkul a Telegramon. A helyszínen mentőcsapatok dolgoznak. Az infrastruktúrában keletkezett károkról nem álltak azonnal rendelkezésre részletek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a légvédelem megerősítésére szólított fel a Dnyipropetrovszki területre mért orosz csapást követően. "Oroszországot felelősségre kell vonni a terrorért, és minden rakétát, minden Sahidot le kell lőni" - mondta. "A világ ezt garantálni tudja, és partnereink rendelkeznek a szükséges képességekkel" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×