eur:
385.37
usd:
355.03
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Pixabay

Több halottja és eltűntje is van egy indiai hajóbalesetnek

Legalább négyen meghaltak egy megáradt folyón történt hajóbalesetben az észak-indiai Kasmír régióban. A helyi hatóságok többeket, köztük gyerekeket is keresnek.

A tájékoztatás szerint a baleset Szrinagar mellett, a Dzselum folyón történt, amelynek vízszintje az utóbbi napok heves esőzései miatt jelentősen megemelkedett - írja az Index.

Bilál Mohjuddín Bhat a szrinagari hatóságok nevében elmondta, a mentési munkálatok folyamatosan zajlanak. Egészségügyi források szerint eddig négy halottról tudni, három embert pedig kórházba szállítottak.

A lap azt írja, a folyón reggelente sok, iskolába és munkába igyekvő ember kel át, hogy elkerülje a közlekedési dugókat, illetve a hegyvidéki utakon gyakori baleseteket.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Iránykeresés az amerikai tőzsdéken

Iránykeresés az amerikai tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult, míg az amerikai tőzsdék az irányt keresik. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×