eur:
390.7
usd:
364.07
bux:
68169.48
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Besorozott újoncok kiképzésre érkeznek az orosz védelmi minisztérium noginszki gyakorlóterén 2022. december 13-án. Az orosz védelmi miniszter szerint eddig több mint 300 ezer embert képeztek ki az Ukrajna elleni háború miatt szeptember 21-én elrendelt részleges mozgósítás keretében.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Brit jelentés: hatalmas összegekért külföldön toboroz az orosz hadsereg

Állítólag csak a szerződés aláírásáért kétezer dollárt, ezen felül pedig 2200 dolláros havi fizetést is ígérnek az önkénteseknek.

A brit védelmi minisztérium hírszerzési osztálya úgy értesült, hogy Oroszország külföldről toboroz önkéntes katonákat az ukrajnai frontra – méghozzá „különleges egységekbe”. Az önkénteseknek állítólag a szerződés aláírásáért 2000 dollárt (mintegy 740 ezer forintot), továbbá 2200 dolláros (körülbelül 810 ezer forintos) havi fizetést, orosz útlevelet, ingyenes egészségügyi ellátást és kiképzést ajánlanak – írja a Portfolio.

A brit védelmi minisztérium jelentése alapján Nepálban, Indiában, Örményországban és Kazahsztánban is elkezdték a toborzást az oroszok, és utóbbi két országban

1973 dolláros havi bért és 5140 dolláros fegyverpénzt ígérnek a jelentkezőknek.

A brit tárca szerint eddig többnyire katonai kiképzéssel nem rendelkező vendégmunkások csatlakoztak az orosz hadsereghez, akiket vagy kényszerítettek erre, vagy magas bérrel csábítottak el. A minisztérium értesülései szerint eddig kevesen éltek ezzel a lehetőséggel, akiket pedig frontra küldtek a vendégmunkások közül, nem új egységekbe, hanem a reguláris erőkbe kerültek.

A brit hírszerzési osztály megállapította azt is, hogy Oroszország naponta körülbelül kilencszáz katonát veszíthet Ukrajnában, a veszteségek pótlására pedig nem akarnak mozgósítást indítani Oroszországban, mert tartanak a politikai következményektől és a társadalom reakciójától.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×