eur:
385.3
usd:
354.89
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Földrengés. Forrás:YouTube
Nyitókép: Forrás:YouTube

Földrengés Székelyföld közelében

Vasárnap 3,6-es erősségű földrengés volt Vrancea megyében, 90 kilométeres mélységben.

Az országos földfizikai intézet (INCDFP) szerint vasárnap 10 óra körül 3,6-os erősségű, gyenge földrengés volt a romániai Vrancea szeizmikus zónájában. A földrengés 90 kilométeres mélységben következett be, Focșani-tól 32 kilométerre északnyugatra, Buzău-tól 73 kilométerre északnyugatra, Sepsiszentgyörgytől 79 kilométerre keletre, Bârladtól 82 kilométerre délnyugatra, Bákótól 84 kilométerre délre, Brassótól 94 kilométerre keletre - írja a maszol.ro.

Emlékeztetnek arra is, hogy áprilisban eddig 14 földrengést jegyeztek fel az országban.

Tavaly a legnagyobb romániai földrengést – 5,7-es erősségűt – Gorj megyében mérték február 14-én, 6,3 kilométeres mélységben.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×