eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Rendőrök a helyszínen 2024. április 2-án, miután egy 13 éves tanuló lövöldözött a Viertola általános iskolában, Helsinki elővárosában, Vantaában. Három 13 éves gyermek megsebesült, a lövöldözőt őrizetbe vették.
Nyitókép: MTI/EPA/Compic/Kimmo Brandt

Szijjártó Péter részvétét fejezte ki

Részvétét nyilvánította a finnországi iskolai lövöldözés miatt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter finn kollégájának, Elina Valtonennek szerdán.

Szijjártó Péter azt írta a finn külügyminiszternek, hogy mély fájdalommal értesült a Vantaa város egyik állami iskolájában történt lövöldözésről, amely tragikus módon egy ártatlan gyermek életét követelte, másokat pedig megsebesített.

„Engedje meg, hogy őszinte részvétemet fejezzem ki önnek és mély együttérzésemet mindazoknak, akik elvesztették szeretteiket vagy akiket érintett a tragédia” –fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hozzátette: gondolataink és imáink az áldozattal és családjával vannak ebben a nehéz időszakban. A miniszter gyors felépülést kívánt a sérülteknek.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×