eur:
393.42
usd:
362.38
bux:
73284.4
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Gázai övezet, 2024. január 7.Izraeli légicsapás Gázában 2024. január 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Izrael megölte a Hamász egyik magas rangú katonai vezetőjét

A Hamász katonai szárnyának, az Izz ad-Dín al-Kasszám Brigádoknak a főparancsnoka légicsapás áldozata lett.

A hírről beszámoló BBC emlékeztetett, Marwan Issa a Hamász legmagasabb rangú vezetője, aki a háború október 7-i kezdete óta életét vesztette.

Izraeli médiabeszámolók szerint Issát a múlt héten a Gáza középső részén található Nuseirat menekülttábor alatti alagútkomplexum elleni csapásban ölték meg. A palesztin szervezet egyelőre nem kommentálta az értesülést.

Az Európai Unió, amely felvette a Hamász-vezetőt a terrorizmus feketelistájára, közvetlenül kapcsolatba hozta őt a csoport által vezetett október 7-i támadással, amely 1200 ember halálát okozta.

(A nyitókép illusztráció, egy korábbi Gázai övezeti légi csapás látható rajta.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
A gázt vagy a féket nyomja a jegybank? Mi történik?

A gázt vagy a féket nyomja a jegybank? Mi történik?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A műsor első részében az MNB Monetáris Tanácsának keddi kamatdöntését és az azt követő tájékoztatót értékeltük, de szó volt arról is, hogy mit tehet az MNB a magas szolgáltatásinflációval szemben. Vendégünk volt Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. A második blokkban a meglepetést okozó, májusi kereseti adatokról kérdeztük Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×