eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
A Tesla amerikai elektromosjármű-gyártó első európai gyára a Berlin melletti Grünheidéban 2023. január 3-án. A gyárban hetente 2000 elektromos autó készül.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Megbénult a Tesla németországi üzeme

Tűz keletkezett kedden az amerikai Tesla autógyár németországi üzemének közelében, aminek következtében a környéken megszűnt az áramszolgáltatás – közölték a német hatóságok kedden.

A cég szóvivője a dpa német hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy az áramkimaradás miatt az elektromos meghajtású autókat gyártó cég Berlinhez közeli üzemében le kellett állítani a termelést.

A rendőrség közlése szerint mindazonáltal a tűz nem terjedt át az autógyárra.

Az amerikai vállalat szeretné bővíteni az évente félmillió autót legyártó németországi üzemét, de a terv egyelőre akadályba ütközött, mert a helyi lakosok leszavazták a bővítéshez szükséges - elsősorban a fák kivágására vonatkozó - indítványt.

A Tesla a duplájára, évi egymillió autóra tervezi növelni az üzem kapacitását, és célja az is, hogy elérje az évi 100 gigawattóra akkumulátortermelést, amivel uralhatná az európai piacot.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×