eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Joe Biden amerikai elnök az Egyesült Államok-Afrika-csúcstalálkozó zárónapján tartott tanácskozáson Washingtonban 2022. december 15-én. A tárgyalássorozaton az amerikai kormány több tagja, valamint 49 afrikai állam küldöttsége és az Afrikai Unió vezetői vettek részt.
Nyitókép: MTI/EPA/SIPA USA Pool/Oliver Contreras

Amerikai katonák Ukrajnába? - Színt vallott Washington is

Az Egyesült Államok nem küld katonákat harcolni Ukrajnába - szögezte le kedden a washingtoni Fehér Ház arra reagálva, hogy korábban a francia államfő arra utalt, nem zárkózik el attól, hogy nyugati országok szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába.

"Biden elnök világosan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok nem küld csapatokat Ukrajnába, hogy részt vegyenek a harcokban" - jelentette ki Adrienne Watson, a washingtoni nemzetbiztonsági tanács szóvivője. Hozzátette, hogy az elnök szerint a győzelmet az a katonai segélycsomag hozhatja el, amelyet a kongresszus jelenleg blokkol.

Joe Biden kedden a Fehér Házban fogadta a kongresszus több vezető tisztségviselőjét, hogy költségvetési kérdésekről, köztük az Ukrajnának szánt pénzügyi támogatásról egyeztessenek.

A megbeszélés elején az elnök úgy fogalmazott, "a mindennapos tétlenségnek borzasztó következményei vannak" Ukrajnában, és "rettenetes ára" lesz annak, ha az amerikai törvényhozás nem szavazza meg az Ukrajnának szánt legújabb 60 milliárd dolláros támogatást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 21. 19:58
×
×
×
×