eur:
391.08
usd:
367.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Panther I olajszállító hajó halad a Szuezi-csatornában az egyiptomi Iszmáilijánál 2023. december 22-én. Az amerikai védelmi minisztérium négy napja jelentette be, hogy a Vörös-tenger hajózási szabadságát célzó Prosperity Guardian (Jólét Őrzője) fedőnevű művelet részeként Nagy-Britannia, Bahrein, Kanada, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, a Seychelle-szigetek, Spanyolország és Dánia az Egyesült Államokkal együtt közös járőrözés bevezetését tervezi a Vörös-tenger déli részén és a szomszédos Ádeni-öbölben. A nemzetközi kezdeményezés célja, hogy véget vessen a jemeni húszi lázadók támadásainak a térségen áthaladó hajók ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Hoszam

Meg vannak számlálva a jemeni húszik napjai?

Látható eredményeket érnek el már az amerikai erők az Ádeni-övöl térségében.

A jemeni húszi lázadók ballisztikus rakétát lőttek ki egy amerikai tartályhajóra az Ádeni-öböl térségében, de nem találták el - közölte az amerikai hadsereg Középső Parancsnoksága (CENTCOM) hétfőn.

Az Egyesült Államok Közel-Keletért, Közép-Ázsiáért és Dél-Ázsia egy részéért felelős parancsnoksága szerint az amerikai tulajdonú, és az Egyesült Államok zászlaja alatt közlekedő Torm Thor nevű olajszállító tartályhajót vasárnapra virradóra támadták meg az Ádeni-öböl térségében.

A húszi lázadók által kilőtt ballisztikus rakéta a vízbe csapódott, személyi sérülés nem történt és a hajóban sem keletkezett kár.

Az Irán által támogatott húszik vasárnap megerősítették, hogy célba vették a térségben közlekedő amerikai tartályhajót.

A CENTCOM azt is közölte, hogy az amerikai hadsereg "önvédelemből" lelőtt két pilóta nélküli támadó repülőgépet a Vörös-tenger déli része felett vasárnap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×