eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash.com

Vádlottak padján a Bank of China volt elnöke

Vesztegetés és illegális hitelnyújtás miatt emeltek vádat Liu Lan-kö ellen.

Liut azzal vádolják, hogy kihasználta a Bank of Chinánál és korábban a Kínai Export-Import Bank elnökeként betöltött pozícióit, és ingatlanokért, készpénzért cserébe kölcsönökkel és személyzeti kinevezésekkel segített másoknak, valamint az előírásokat megszegve nyújtott kölcsönöket, jelentős veszteséget okozva ezáltal − jelentette be a kínai Legfelsőbb Népi Ügyészség közleményében.

A több mint tíz hónapja vizsgálat alatt álló Liu ellen a kelet-kínai Santung tartományban lévő Csinan városában emeltek vádat, ahol a felülvizsgálat és a vádemelés során az ügyészek tájékoztatták a vádlottat a perbeli jogairól, kihallgatták és meghallgatták védője véleményét.

Hszi Csin-ping kínai elnök 2012-es hatalomra kerülése után széles körű vizsgálat- és nyomozássorozat indult a korrupció visszaszorítása érdekében, majd 2022-ben egy, a korrupció ügyében kiszabott büntetések szigorítását kezdeményező törvénymódosítást fogadott el a kínai parlament.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×