eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Glasshouse Images/Getty Images

Feltépte az ajtót, ki akart ugrani egy férfi egy utasszállító repülőből

Bangkokban pénteken vádat emeltek az ellen a kanadai férfi ellen, aki egy felszállásra várakozó repülőgép vészkijáratát próbálta kinyitni - közölte a helyi rendőrség egyik tisztségviselője.

A rendőrség beszámolója szerint a thaiföldi nemzeti légitársaság, a Thai Airways Csiangmajból Bangkokba tartó járatán a 40 éves kanadai utas a szerda esti indulás előtt azért esett pánikba, majd szeretett volna kimenekülni a gépből a vészkijáraton, mert vallomása szerint egy másik utas meg akarta ölni. Az AFP hírügynökségnek nyilatkozó egyik utas azt mondta, hogy a repülőgép hátsó részében ülve először arra lett figyelmes, amint hirtelen erős szél támadt, majd a férfi azt kiabálta, hogy egy feketébe öltözött másik férfi meg akarja ölni, ami után kaotikus jelenetek játszódtak le a fedélzeten.

A Thai Airways közölte, hogy személyi sérülés végül nem történt, de az incidens miatt a bangkoki járat csak több mint három órás késéssel, éjfél után tudott felszállni, valamint több mint tíz további repülőgép is csak jelentős késéssel tudott elindulni a csiangmaji repülőtérről.

A rendőrség jelenleg azt vizsgálja hogy a férfi kábítószer hatása alatt, vagy esetleg zavart elmeállapotban cselekedett-e. Az eljárás egyik ügyésze a vétlen utasoknak okozott károk felmérésével, a másik pedig annak vizsgálatával foglalkozik, hogy a kanadai utas milyen mértékben sértette meg a biztonsági előírásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×