eur:
388.59
usd:
361.34
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Vlagyimir Putyin orosz elnök az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozóján Pekingben 2023. október 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik pool/Orosz elnöki sajtószolgálat

Szokatlan üzenetet küldött Moszkva a NATO-nak Vlagyimir Putyin utazásáról

"Nem azért..."

Nem a NATO-nak szánt üzenet Vlagyimir Putyin csütörtökre tervezett kalinyingrádi látogatása - jelentette ki újságíróknak Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

"Amikor az elnök az Oroszországi Föderáció régióiba látogat, az nem üzenet a NATO-országoknak. Ez (a régiók felkeresése) a fő dolog, amivel az elnök foglalkozik. Nem az üzenetküldés a fő dolog, hanem az, amit ő már évek óta tesz: országunk és régióink fejlődésén, a gazdaság fejlesztésén, a társadalmi-gazdasági fejlesztési projekteken dolgozik" - mondta.

Putyin a tervek szerint a diákok napja alkalmából beszélni fog a kalinyingrádi Kant Egyetem diákjaival, részt vesz a régió fejlesztéséről szóló tanácskozáson, valamint találkozik Anton Alihanov kormányzóval.

Peszkov szerint az egyetemi találkozó szabad formátumú lesz, a diákok bármilyen kérdést feltehetnek.

"Mindig különleges biztonsági intézkedéseket teszünk mindenütt, ahol az államfő tartózkodik. Természetesen ezúttal is történtek intézkedések. Vagyis mindent megteszünk, amit az államfő biztonsága érdekében meg kell tenni" - mondta a szóvivő.

Közölte, hogy Moszkva nem kért közvetlen légifolyosót Európán keresztül a kalinyingrádi exklávéba való átrepülés céljából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×