eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter reagált az ukrán halálos fenyegetésre

A külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az EU Külügyi Tanács kereskedelmi miniszteri üléséről jelentkezett be, kérdésre válaszolva fejtette ki véleményét.

Mint arról az Infostart is beszámolt, ukrán nyelvű halálos fenyegetést kapott január 29-i, Dmitro Kuleba külügyminiszterrel folytatandó találkozója előtt Szijjártó Péter.

Brüsszeli sajtótájékoztatóján a magyar tárcavezető kérdésre válaszolva megerősítette: a hír igaz. Tegnap értesültek róla, hogy a kijevi nagykövetségen keresztül érkezett a személye ellen egy halálos fenyegetés ukrán forrásból, Szijjártó Péter megfogalmazása szerint jól láthatóan azzal a céllal, hogy a jövő hétfői külügyminiszteri találkozóra árnyékot vessen vagy annak megrendezését megakadályozza.

"Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajnával jó legyen az együttműködésünk. Kárpátalján 150 ezres nemzeti közösség él, az ő érdekükben próbálunk majd valamilyen megállapodásra jutni az ukrán kollégákkal jövő hétfőn. Az ukrán hatóságok arról biztosítottak minket, hogy a legkörültekintőbb biztonsági intézkedéseket fogják foganatosítani annak érdekében, hogy Ungváron az ukrán-magyar külügyminiszteri találkozót a lehető legnagyobb biztonságban lehessen megtartani."

A magyar hatóságok is folyamatos kapcsolatban vannak az ukrán társhatóságokkal, mindent megtesznek azért, hogy a hétfői találkozó a valódi tartalom helyett ne másról szóljon - tette hozzá.

Mint ismert, a találkozó egyik, kiemelt célja, hogy előkészítse Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök későbbi találkozóját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×