eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Jégcsapok lógnak egy járművön az Oregon állambeli Tigardban 2024. január 17-én.
Nyitókép: MTI/AP/Jenny Kane

Számos emberéletet követel a szokatlanul kemény tél a tengerentúlon

Az Egyesült Államok nagy részén fagypont alatt maradt napközben is a hőmérséklet szombaton. Szokatlanul kemény időjárás

A szokatlanul kemény téli idő az északnyugati Montana államtól, a délkeleti Florida államig érezteti hatását.

A beszámolók szerint a Tennessee állambeli Memphis-ben olyan sok vízvezeték tört el a fagyban, hogy a nagyváros egész területén csökkent a víznyomás. A helyreállításon a szolgáltató önkéntesei dolgoztak szombaton. A hatóságok attól tartanak, hogy a repedéseken keresztül szennyeződés kerül az ivóvíz-hálózatba, ezért a lakosságot arra kérték, hogy forralja fel a vizet, vagy vegye igénybe a palackozott vizet, ami a város biztosít.

Tennesse államban szombatra már mintegy 25 ember halálát kötötték a napok óta tartó ítéletidőhöz, míg országszerte 55-re növekedett a téli idő áldozatainak száma.

A meteorológiai jelentések szerint a legnagyobb hideget az ország középnyugati területein mérték, a viharos szélben a hőérzet mínusz 26 fok volt szombaton Iowa City-ben, valamint Oklahoma City-ben is mínusz 10 fok alatt maradt a hőmérséklet.

Az északkeleti Vermont államban mínusz 28 fokos hőmérsékletről számoltak be, míg a jóval délebbre fekvő Nyugat-Virginiában a viharos szélben a hőérzet megközelítette a mínusz 30 fokot, miközben szombaton 10 centiméter friss havat is vártak.

Az Egyesült Államok jó részét uraló fagyos idő a jövő hét első felében szűnik meg, amikor komoly enyhülést várnak, a hét közepére pedig már a januári átlagnál is magasabb hőmérsékleteket.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×