eur:
389.61
usd:
363.48
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash.com

Iskolai lövöldözés ezúttal Oroszországban, egy diáklány használt fegyvert

Tüzet nyitott egy brjanszki gimnáziumban egy iskoláslány, majd végzett önmagával - közölte csütörtökön a TASZSZ hírügynökséggel az orosz belügyminisztérium.

A brjanszki polgármesteri hivatal szerint az incidensnek két halálos áldozata volt: maga a nyolcadik osztályos elkövető és egy másik lány. Öt másik fiatalkorú megsebesült, az egyikük állapota súlyos. Utóbbi a vállán és a térdén sérült meg.

A 14 éves elkövető egy rajzpapírok szállítására használt csőtokban vitte be a támadáshoz használt Bekas-3 típusú vadászpuskát az iskolába, és a csizmaszárában volt egy kés is. A lőfegyvert a lány apja szabályosan bejegyeztette.

A rendőrség a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint az osztálytársak közötti konfliktust tartja a lövöldözés elsődleges lehetséges okának. A RIA Novosztyi hírügynökség ugyanakkor megszólaltatta az elkövető egyik iskolatársát, aki elmondta, hogy a történtekkel kapcsolatban kérdéseket tett fel a lány ikertestvérének, aki nem tudta megmondani, hogy mi lehetett a lövöldözés oka, és azt mondta, hogy

a nővére nem volt támadások célpontja az osztályban.

Az ikerpár apja szerdán ünnepelte a születésnapját.

A brjanszki 5. számú gimnáziumban bűnügyi helyszínelők tartottak vizsgálatot, az iskolát körülzárták. A tanulókat felnőttek kíséretében hazaengedték. A támadó apját és a gimnázium igazgatóját kihallgatták.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter személyes ellenőrzése alá vonta a sebesültek orvosi ellátását. Alekszandr Bogomaz, a brjanszki régió kormányzója közölte, hogy az áldozatok családja segítséget kap.

A hatóságok vizsgálatot indítottak a gimnáziumot őrző biztonsági magáncég ellen. Az orosz oktatási minisztérium szakértői csoportot küldött Brjanszkba, ami pszichológiai támogatást nyújt a tanároknak és a szülőknek.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak azt mondta, hogy meg kell vizsgálni, hogy a hasonló támadások miatt bevezetett óvintézkedések ellenére hogyan történhetett meg mégis ez a tragédia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 06:26
×
×
×
×