eur:
388.85
usd:
358.92
bux:
0
2024. február 26. hétfő Géza
Nyitókép: Unsplash.com

Iskolai lövöldözés ezúttal Oroszországban, egy diáklány használt fegyvert

Tüzet nyitott egy brjanszki gimnáziumban egy iskoláslány, majd végzett önmagával - közölte csütörtökön a TASZSZ hírügynökséggel az orosz belügyminisztérium.

A brjanszki polgármesteri hivatal szerint az incidensnek két halálos áldozata volt: maga a nyolcadik osztályos elkövető és egy másik lány. Öt másik fiatalkorú megsebesült, az egyikük állapota súlyos. Utóbbi a vállán és a térdén sérült meg.

A 14 éves elkövető egy rajzpapírok szállítására használt csőtokban vitte be a támadáshoz használt Bekas-3 típusú vadászpuskát az iskolába, és a csizmaszárában volt egy kés is. A lőfegyvert a lány apja szabályosan bejegyeztette.

A rendőrség a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint az osztálytársak közötti konfliktust tartja a lövöldözés elsődleges lehetséges okának. A RIA Novosztyi hírügynökség ugyanakkor megszólaltatta az elkövető egyik iskolatársát, aki elmondta, hogy a történtekkel kapcsolatban kérdéseket tett fel a lány ikertestvérének, aki nem tudta megmondani, hogy mi lehetett a lövöldözés oka, és azt mondta, hogy

a nővére nem volt támadások célpontja az osztályban.

Az ikerpár apja szerdán ünnepelte a születésnapját.

A brjanszki 5. számú gimnáziumban bűnügyi helyszínelők tartottak vizsgálatot, az iskolát körülzárták. A tanulókat felnőttek kíséretében hazaengedték. A támadó apját és a gimnázium igazgatóját kihallgatták.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter személyes ellenőrzése alá vonta a sebesültek orvosi ellátását. Alekszandr Bogomaz, a brjanszki régió kormányzója közölte, hogy az áldozatok családja segítséget kap.

A hatóságok vizsgálatot indítottak a gimnáziumot őrző biztonsági magáncég ellen. Az orosz oktatási minisztérium szakértői csoportot küldött Brjanszkba, ami pszichológiai támogatást nyújt a tanároknak és a szülőknek.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak azt mondta, hogy meg kell vizsgálni, hogy a hasonló támadások miatt bevezetett óvintézkedések ellenére hogyan történhetett meg mégis ez a tragédia.

Címlapról ajánljuk
Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével indul a a parlamenti tavasz. Köztársasági elnököt választhat és Svédország NATO-tagságát is megszavazza az Országgyűlés hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Titkos válságcsúcsot tartanak az EU-vezetők az ukrajnai vereségsorozat miatt

Titkos válságcsúcsot tartanak az EU-vezetők az ukrajnai vereségsorozat miatt

Az Elysée-palotában hétfőre sietve összehívott csúcstalálkozón 20 európai vezető, köztük Olaf Scholz német kancellár, Pedro Sánchez spanyol államfő és David Cameron brit külügyminiszter vesz részt, hogy megerősítse Ukrajna támogatását az orosz csapatok előrenyomulásával szemben. A vezetők célja, hogy segítsenek Ukrajnának megállítsák az elmúlt időszak orosz előretámadását, miközben választóik körében egyre nagyobb a szkepticizmus és az óvatosság – számolt be a Politico hétfői hírlevelében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×