eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
1973. október 12-én a külügyminisztérium washingtoni épületében készített kép Henry Kissinger akkori amerikai külügyminiszterről. Kissinger 2023. november 29-én, százéves korában elhunyt.
Nyitókép: MTI/AP

Vlagyimir Putyin méltatta az elhunyt Henry Kissingert

Méltán örvendett tiszteletnek világszerte Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter és nemzetbiztonsági tanácsadó - írta Vlagyimir Putyin orosz elnök a néhai diplomata és külpolitikai stratéga özvegyéhez intézett gyásztáviratában.

"Kérem, fogadja mély részvétemet férje, Henry Kissinger halála miatt" - áll a Kreml honlapján csütörtökön közzétett gyásztáviratban. Putyin szerint Kissinger személyében "kiváló diplomata, bölcs és előrelátó államférfi" távozott, "aki hosszú évtizedeken át méltán örvendett tekintélynek szerte a világon". Megjegyezte, hogy sokszor találkozott Kissingerrel, és megőrzi a legjobb emlékezetében.

A Vesztyi FM hírrádió szerint

Kissinger tíz alkalommal találkozott Putyinnal.

Dmitrij Medvegyev, korábbi elnök és miniszterelnök, az orosz biztonsági tanács jelenlegi elnökhelyettese az X-en azt írta, hogy Henry Kissinger hosszú éveken át hűségesen szolgálta hazáját, ugyanakkor pragmatikus volt, aki figyelembe vette a realitásokat, és nem csak az amerikai külpolitika kánonjait követte.

"Az amerikai kormányzatban és a nyugati világban ma már nyoma sincs ilyen embereknek. Nyugodjék békében" - írta Medvegyev.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×