eur:
395.62
usd:
364.63
bux:
66319.5
2024. március 5. kedd Adorján, Adrián
1973. október 12-én a külügyminisztérium washingtoni épületében készített kép Henry Kissinger akkori amerikai külügyminiszterről. Kissinger 2023. november 29-én, százéves korában elhunyt.
Nyitókép: MTI/AP

Vlagyimir Putyin méltatta az elhunyt Henry Kissingert

Méltán örvendett tiszteletnek világszerte Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter és nemzetbiztonsági tanácsadó - írta Vlagyimir Putyin orosz elnök a néhai diplomata és külpolitikai stratéga özvegyéhez intézett gyásztáviratában.

"Kérem, fogadja mély részvétemet férje, Henry Kissinger halála miatt" - áll a Kreml honlapján csütörtökön közzétett gyásztáviratban. Putyin szerint Kissinger személyében "kiváló diplomata, bölcs és előrelátó államférfi" távozott, "aki hosszú évtizedeken át méltán örvendett tekintélynek szerte a világon". Megjegyezte, hogy sokszor találkozott Kissingerrel, és megőrzi a legjobb emlékezetében.

A Vesztyi FM hírrádió szerint

Kissinger tíz alkalommal találkozott Putyinnal.

Dmitrij Medvegyev, korábbi elnök és miniszterelnök, az orosz biztonsági tanács jelenlegi elnökhelyettese az X-en azt írta, hogy Henry Kissinger hosszú éveken át hűségesen szolgálta hazáját, ugyanakkor pragmatikus volt, aki figyelembe vette a realitásokat, és nem csak az amerikai külpolitika kánonjait követte.

"Az amerikai kormányzatban és a nyugati világban ma már nyoma sincs ilyen embereknek. Nyugodjék békében" - írta Medvegyev.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×