eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Pepsi Cola emblémájának fejlődése. Forrás:Twitter/Pop Base
Nyitókép: Twitter/Pop Base

Komoly pert kapott a nyakába a Pepsi, ebből nem lesz könnyű kimásznia

New York állam beperelte a PepsiCo-t a Buffalo folyó műanyagszennyezése miatt, amely szennyezi a vizet és károsítja az élővilágot .

A vád szerint a PepsiCo a probléma legnagyobb okozója a térségben. A vállalat szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy „gondosan járnak el” a műanyaghasználat csökkentése érdekében - írja az economx.hu a BBC alapján.

A múlt héten a Coca-Colát, a Danone-t és a Nestlé-t vádolták meg azzal, hogy félrevezető kijelentéseket tettek műanyag palackjaikról.

„Egyetlen vállalat sem elég nagy ahhoz, hogy biztosítsa, hogy termékei ne károsítsák a környezetünket" – állítja Letitia James állami főügyész.

A hivatal tavaly felmérést végzett a Buffalo folyó mentén összegyűjtött hulladékokról: az eredmények szerint a műanyag hulladék legnagyobb részét a PepsiCo egyszer használatos műanyag csomagolásai tették ki.

A Pepsi közleményében azt írta, hogy a műanyagcsökkentés és a hatékony újrahasznosítás „összetett kérdés”, amelyhez a hulladékgazdálkodási szolgáltatók, a vállalkozások, az önkormányzatok, a fogyasztók és a közösségi vezetők bevonására van szükség.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×