eur:
388.72
usd:
361.75
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Palesztinokat támogató tüntetők Berlinben 2023. november 4-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én támadást indított Izrael ellen, az izraeli haderő pedig azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások több mint 9400 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Mellbevágó bűnözési számok jöttek Németországból

A Hamász október 7-i támadása óta 1199 bűncselekményt regisztrált a berlini rendőrség a gázai konfliktussal összefüggésben.

A bűncselekmények többsége kisebb jogsértés vagy anyagi károkozás: az elkövetők politikai szlogeneket festettek házfalakra és ellenállást tanúsítottak a rendőrséggel szemben a tüntetéseken - szerepel a dpa hírügynökségnek eljuttatott hivatalos jelentésben.

Az épületkárok harmada palesztinpárti vagy Izrael-ellenes falfestések vagy graffitik, közte olyanok, amelyek szerint a palesztinok népirtás áldozatai.

A hatóságok 345 erőszakcselekményt regisztráltak, köztük a hatósággal való szembeszegülés 201 esetét és 50 támadó incidenst. Ezek többsége a palesztin csoportok által szervezett megmozdulásokon történt. A rendőrség továbbá 93 gyűlöletkeltő, 21 kényszerítő és fenyegető incidenst is regisztrált.

A Hamász iszlamista terroriszervezet október 7-i támadása óta a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) a közel-keleti konfliktussal összefüggésben több mint 2600 bűncselekményt regisztrált országszerte. Ezek a berlini esetekhez hasonlóan többnyire rongálás, gyűlöletkeltés és a rendőrökkel szembeni ellenállás esetei.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×