eur:
389.57
usd:
361.76
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Fel akarta robbantani magát egy férfi Brüsszelben

Előállítottak Brüsszelben egy 23 éves palesztin férfit, aki a belga menekültügyi hivatal (Fedasil) információi szerint öngyilkos robbantásos merényletben mártírként akart meghalni - jelentette szerdán rendőrségi forrásokra hivatkozva a La Derniere Heure című belga lap internetes oldala.

A férfit szerdán nem sokkal dél után állították elő a belga főváros Anderlecht nevű negyedének egyik szállodájában, az őrizetbe vételt megerősítette a területileg illetékes brüsszeli rendőr-főkapitányság is.

A palesztin férfi szeptember 26-án nyújtott be menedékjog iránti kérelmet Belgiumban. Miután egy későbbi időpontban ismét megjelent a menekültügyi hivatalban, a férfi bejelentette: mártírként kíván meghalni, mivel megtudta, hogy egész családja meghalt Gázában. A kijelentést követően a fenyegetőző előkerítésére országos hajtóvadászatot indítottak Belgium valamennyi rendőri egységének bevonásával.

A brüsszeli ügyészség megerősítette az esetet, azonban nem kívánta kommentálni.

A hírportál emlékeztet, a belga rendőrség minden biztonsági fenyegetésről szóló bejelentést rendkívüli figyelemmel kísér azt követen, hogy október 16-án egy tunéziai féri terrortámadást követett el Brüsszelben. A fegyveres támadásban két svéd állampolgár életét vesztette. Belgiumban "súlyos fenyegetésre figyelmeztető" hármas fenyegetettségi szint van érvényben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×