eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Chamonix, 2012. július 12.2010. június 4-i kép a Mont Blanc-hegységhez tartozó Maudit-hegy északi oldaláról (az előtérben) és a Mont Blanc legmagasabb, 4808 méteres csúcsáról. A Mont Maudit oldalán, 4000 méteres magasságban lavina sodort el hegymászókat 2012. július 12-én. A hógörgeteg következtében kilencen életüket vesztették, tizenegyen sérüléseket szenvedtek, négyen pedig eltűntek. Az alpinisták Dániából, Franciaországból, Németországból, Spanyolországból, Svájcból és Szerbiából érkeztek. (MTI/EPA/Arno Balzarini)
Nyitókép: MTI/EPA/Arno Balzarini

9 hétre lezárják Európa talán legfontosabb hegyi alagútját

Október 16-tól kilenc hétre lezárják a Mont Blanc-alagutat Olaszország és Franciaország között karbantartási munkák miatt.

Erről kedden egyeztek meg az olasz és francia hatóságok a GEIE-TMB üzemeltető vállalattal folytatott megbeszélések során. Az alagutat legkésőbb december 18-án nyitják újra, röviddel a karácsonyi ünnepek előtt.

Az eredeti elképzelések szerint a karbantartást szeptember közepén meg kellett volna kezdődniük, de mivel a Fréjus-alagút francia oldalán történt földcsuszamlás következtében a két ország közötti közlekedés akadozott, a Mont Blanc-alagúton elhalasztották a munkálatokat.

A hatóságok tájékoztatása szerint a munka jellege lehetővé teszi, hogy amennyiben más átkelőket valamilyen okból le kellene zárni, a Mont Blanc-alagúton keresztüli forgalmat viszonylag rövid időn belül visszaállíthatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×