eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijevi irodájából beszél a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 vezetőihez a brüsszeli csúcstalálkozójukon 2022. március 24-én. A hét vezető ipari hatalom és az Európai Unió vezetői az Oroszország elleni szankciókról és a védelmi képesség erősítéséről tárgyalnak majd. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Az ukrán elnök vétózott, nem tűri az elit simliskedését

Volodimir Zelenszkij elfogadhatatlannak tartja, hogy az ukrán parlament jóváhagyta a vagyonnyilatkozatok eltussolására is lehetőséget adó jogszabálytervezetet, amely egyértelműen az ukrán elitnek kedvez.

Volodimir Zelenszkij megvétózta az ukrán parlament által múlt héten elfogadott azon törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné, hogy akár egy évig is késleltethessék az ukrán tisztségviselők vagyonnyilatkozatainak nyilvánosságra hozatalát – írja a Portfolio és Bloomberg által közölt hír alapján.

Az ukrán államfő az X-en közzétett videóüzenetében jelezte: a jogszabálytervezet számára elfogadhatatlan, a nyilatkozatokat ismertetni kell a közvéleménnyel. Nem lehet szó semmilyen késleltetésről, ezeknek a dokumentumoknak transzparensnek kell lenniük.

„A nyilvántartást most azonnal meg kell nyitni.

Ezt a kulcsfontosságú módosítást meg kell tenni, mielőtt a törvényt újra elfogadják. Gyorsan!” – figyelmeztetett Volodimir Zelenszkij.

A vagyonnyilatkozatok nyilvánosságra hozatalát a háború kirobbanása után biztonsági okokból befagyasztották. Az utóbbi időben azonban a korrupció jelentősen rombolja a közbizalmat Ukrajnában, ami az ukrán elnök számára is világos, ezért szólalt fel a mostani törvénytervezet ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×