eur:
388.51
usd:
360.88
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter találkozóra érkezik Mauro Vieira brazil külügyminiszterhez Brazíliavárosba 2023. április 17-én.
Nyitókép: Andre Borges

Az orosz külügyminiszter elégedett, de mivel?

Sikeresnek nevezte vasárnap a G20 csúcstalálkozóját Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután a 19 legnagyobb gazdaság, valamint az Európai Unió és immár az Afrikai Unió alkotta országcsoport nem bírálta nyíltan Oroszországot az ukrajnai háború miatt.

"A csúcstalálkozó kétségkívül sikeres volt" - mondta sajtótájékoztatóján Lavrov. Hozzátette: "sikerült elhárítanunk a Nyugat arra irányuló kísérleteit, hogy ukránosítsák a csúcstalálkozó napirendjét".

"A szövegben egyáltalán nem említik Oroszországot" - mondta a miniszter a zárónyilatkozatra utalva.

"Az indiai elnökségnek valóban sikerült a globális Délt képviselő résztvevőket egyesíteni" - jelentette ki Lavrov.

Az ukrajnai háborúról a G20-vezetők csak annyit szögeztek le zárónyilatkozatukban, hogy minden államnak tartózkodnia kell erő alkalmazásától területszerzés céljából.

Kijev szombaton bírálta a nyilatkozatot. A G20-nak nincs mire büszkének lennie - jelentette ki Oleh Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője.

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági főtanácsadója úgy ítélte meg, hogy a szöveg megfogalmazása, különös tekintettel az Ukrajnával kapcsolatos részre, "nagyon jó munka".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×