eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Ursula Von Der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszédet mond a Globsec kül- és biztonságpolitikai fórumon Pozsonyban 2023. május 31-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Ursula von der Leyen Ukrajna népének bátorságáról beszélt

Az ukrajnai emberek bátorsága, ereje és kitartó reménye az egyesült Európa békéjének és jólétének jövőjében ösztönzést jelent minden európai számára - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Ukrajna függetlenségének 32. évfordulója alkalmából.

Ursula von der Leyen az X közösségi oldalon közzétett üzenetében hangsúlyozta: Ukrajna ereje az emberekben rejlik. Az Európai Unió gratulál Volodimir Zelenszkij elnöknek és minden ukrajnainak országuk függetlenségének napján - tette hozzá az uniós bizottság elnöke.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke üzenetében azt írta: szabadság, önállóság és függetlenség. Ezt érdemli Ukrajna, ezt támogatja Európa, ezt hozza a jövő - húzta alá.

Ukrajna függetlenségének napján az Európai Unió megismétli az ország iránti elkötelezettségét, és továbbra is mellette áll, csakúgy, mint az elmúlt 18 hónapban, az orosz-ukrajnai háború 2022. február 24-i kezdete óta - tette hozzá az uniós parlament elnöke.

Charles Michel, az uniós tagországok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke üzenetében közölte,

Ukrajna függetlenségének napja alkalmából a tanács épülete az ukrán nemzeti színekbe öltözik

az országnak nyújtott határozott támogatás jelképeként. Ukrajna zászlaját felvonják az EU zászlói mellett a tanács épülete előtt Brüsszelben az évforduló alkalmából - tette hozzá.

Josep Borrell uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő üzenetében gratulált az ukrán népnek országuk ünnepén, és azt írta, az unió mindaddig Ukrajna mellett áll, amíg szabadságáért harcol és bátran védi a közös értéket. Európa és Ukrajna jövője közös - tette hozzá üzenetében az uniós diplomácia vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×