eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash,com

Tragédia a La Manche-on: cipőikkel próbálták kimerni a vizet a süllyedő hajóból

Legkevesebb hat ember meghalt, több mint ötvenet kimentettek, miután szombaton kora reggel felborult egy migránshajó, amely Franciaországból Nagy-Britanniába próbált átkelni a La Manche csatornán - közölték a helyi hatóságok.

Franck Dhersin, Sangatte tengerparti város polgármestere elmondta, hogy reggel 6 óra körül hatalmas mentőakció indult, mivel több tucatnyi migránscsónak próbált meg egyszerre átkelni a csatornán.

„Több csónak komoly nehézségekkel küzdött” – mondta a Reuters brit hírügynökségnek. „Sangatte közelében sajnos holttesteket találtak”.

A helyi prefektúra megerősítette, hogy legalább hat haláleset történt, és közölte, hogy a keresési-mentési akció folyamatban van.

„Ötvennégy embert kimentettünk, köztük egy nőt” – mondta Anne Thorel, az egyik mentőhajón tartózkodó önkéntes, aki leírta, hogy a migránsok kétségbeesetten próbálták cipőjükkel kikanalazni a vizet a süllyedő hajóból. „Túl sokan voltak benne” – tette hozzá.

A brit parti őrség közölte, hogy Doverből egy mentőhajót küldött a művelethez, továbbá a parti őrség mentőcsapatát és a mentőszolgálat munkatársait.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×