eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az orosz védelmi minisztérium által 2023. augusztus 8-án közreadott videóról készített képen orosz tüzérek ágyúval lövik az ukrán állásokat egy meg nem nevezett helyszínen.
Nyitókép: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

Megindultak az orosz erők, félszáz várost evakuálnak az ukránok

A Kupjanszk elleni támadás miatt a körzetből a lakosságot kötelező módon kimenekítik.

Harkiv megye ukrán kormányzója bejelentette, több mint 11 ezer embert evakuálnak 53 városból és faluból, miután orosz támadás indult Kupjanszk ellen – írja a Sky News cikke alapján a Portfolio.

Oleg Sinegubov harkivi kormányzó szerint az ellenség jelentősen fokozta a frontvonalhoz közeli települések bombázását, és továbbra is terrorizálja a civil lakosságot, többek között légicsapásokat is alkalmaz.

Hozzátette:

ilyen körülmények között jelentősen megnőttek a civilek életét és egészségét fenyegető kockázatok.

A harcok és a tüzérségi támadások felerősödtek a környéken az elmúlt napokban. Olekszandr Szirkszkij vezérezredes, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka szerdán azt mondta, az orosz erők a Harkiv megyei Kupjanszk városát választották támadásuk fő irányának, ehhez nyolc Storm-Z elnevezésű rohamosztagból álló támadócsoportot hoztak létre. A Storm-Z osztagok börtönökből toborzott fegyencek, akik a reguláris erők kötelékében harcolnak.

Hanna Maljar ukrán védelmiminiszter-helyettes a Telegramon azt írta, az orosz offenzíva fő iránya Kupjanszk. Itt az oroszok támadócsoportot alakítottak, és megpróbálnak előretörni, de úgy véli, sikertelenül.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×