eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az orosz védelmi minisztérium által 2022. július 30-án közreadott képen orosz katonák egy harci helikopteren utaznak bevetésre egy meg nem nevezett területen.
Nyitókép: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

"Egy nénike azt mondta, hogy..." - nő a feszültség a lengyel-fehérorosz határnál

Kitalációnak nevezte Lengyelország keddi bejelentését az állítólagos légtérsértésről a fehérorosz védelmi tárca.

A minszki minisztérium állásfoglalása szerint a Mi-8-as és Mi-24- es típusú helikopterek légtérsértéséről szóló varsói közlés mindössze azt szolgálja, hogy az ország politikai-katonai vezetése újabb csapatokat és eszközöket vonhasson a közös határ mellé.

A bejelentést, amelyet nem erősítettek meg a lengyel légtérfigyelés adatai, a Fehérorosz Köztársaság védelmi minisztériuma úgy tekinti, mintha azt "egy nénike azt mondta volna" és megjegyzi, hogy nem történt légtérsértés Mi-8-as és Mi-24-es helikopterekkel - olvasható az állásfoglalásban.

A védelmi tárca felhívta a figyelmet arra is, hogy a lengyel fegyveres erők műveleti parancsnoksága még a reggeli órákban arról biztosította a lakosságot, hogy

a radarok nem észleltek légtérsértést.

"Estére meg tanácskoztak óceánon túli uraikkal és már azt közölték, hogy a légtérsértés nagyon alacsony magasságban történt, ami akadályozta a rádiólokátorok általi észlelést" - húzta alá a minszki tárca.

Nem sokkal korábban a lengyel külügyi tárca közölte, hogy bekéretik a varsói fehérorosz nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét ez ügyben.

A lengyel nemzetvédelmi tárca kedd esti közleménye szerint az incidens miatt Mariusz Blaszczak nemzetvédelmi miniszter a lengyel-fehérorosz határon szolgáló katonák létszámának növelését rendelte el, valamint "többleterők és eszközök, ezen belül harci helikopterek odacsoportosítását".

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×