eur:
389.55
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az ukrán szárazföldi erők déli hadműveleti parancsnoksága által közreadott képen orosz rakétatalálatot kapott gabonatároló ég az Odesszai területen 2023. július 21-én. A helyi katonai közigazgatás vezetője szerint legalább két ember megsebesült, valamint 100 tonna borsó és 20 tonna árpa megsemmisült.
Nyitókép: MTI/EPA/Déli hadműveleti parancsnokság

Krím, Odessza: most mindkét fél támad

Krímben orosz lőszerraktárt ért találat, Odesszában ukrán gabonatárolót.

Lőszerraktárt ért ukrán találat a Krím félszigeten fekvő Dzsankojban hétfőn, miközben az oroszok újra Odesszát támadták az éjszaka folyamán - közölték helyi illetékesek.

Az orosz légvédelem tizenegy ukrán drónt fogott el vagy semlegesített Dzsankoj térségében - mondta el Szergej Akszjonov, az Oroszország által 2014-ben egyoldalúan elcsatolt Krím félsziget vezetője.

Akszjonov szerint Kirovszke körzetben egy lakóépület is megrongálódott a támadásban. A kormányzó hozzátette: biztonsági okokból lezárták a vasúti közlekedést Dzsankojban, és felfüggesztették a közúti közlekedést a települést Szimferopollal összekötő autópályán.

A krími vezető emellett öt kilométeres körzetben elrendelte a térségbeli falvak lakosságának evakuálását.

Dzsankoj közelében orosz légi támaszpont található.

Eközben az oroszok újra a fekete-tengeri Odesszát támadták, lerombolva egy gabonatárolót. A csapásban négy kikötői dolgozó megsérült - tájékoztatott Ukrajna déli parancsnoksága a közösségi médiában hétfőn.

Úgy tudni, hogy a támadásban három drón semmisült meg - fűzte hozzá a parancsnokság.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×