eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Franciaországból a La Manche-csatornán átkelő illegális bevándorlók a délkelet-angliai Doverbe érkeznek a brit határőrség gumicsónakján, amely egy csónakról vette fedélzetére őket 2021. július 22-én. Franciaországból eddig annyi migráns érkezett a La Manche-csatornán át Nagy-Britanniába, amennyi az egész  tavalyi évben összesen.
Nyitókép: MTI/EPA/Vickie Flores

Az olasz kormányfő leállítaná a tömeges migrációt

Az illegális bevándorlás mindenki számára káros, kivéve az emberkereskedőket - hangoztatta Giorgia Meloni olasz kormányfő a Rómában zajló fejlesztési és migrációs konferencia nyitóbeszédében, amelyben a származási országok fejlődésének segítését nevezte megoldásnak arra, hogy a migránsok ne induljanak útnak.

Giorgia Meloni kijelentette, a találkozóval egy úgynevezett "római folyamatot" akar elindítani, melynek célja az Európába tartó tömeges illegális bevándorlás leállítása.

Hatpontos fejlesztési tervet vázolt fel a kiindulási és a tranzitországok támogatására, valamint hatósági és titkosszolgálati együttműködést az emberkereskedő szervezetek felszámolására.

Hangsúlyozta, hogy a migrációhoz való jog mellett az embereknek a hazájukban való maradás jogát is biztosítani kell.

A konferencián a Földközi-tenger, Afrika, valamint az arab térség több mint húsz állama képviselteti magát az ENSZ és az Európai Unió intézményeivel együtt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×