eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
ukrán drónok
Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Újabb ukrán dróntámadás a Krím-félsziget ellen, lángol egy orosz bázis

Egy orosz katonai bázisra csaptak le a pilóta nélküli harci gépek.

A Krím-félsziget keleti részén található Kirovszkij közelében, egy orosz katonai kiképzőbázist és lőszerraktárat ért ukrán támadás. Úgy tudni, hogy legalább három drón csapott le a területre és a robbanások után hatalmas tűz keletkezett.

A Twitteren publikáló OSINTdefender portál úgy értesült, hogy az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma lezárta a közeli autópályát, és a bázis környékén lévő négy településről mintegy kétezer embert próbálnak kimenekíteni. Attól tartanak, hogy a lángok lakott területekre is átterjedhetnek.

Két ideiglenes szállásközpont fogadja az evakuáltakat - közölték az orosz hatóságok. Nyikolaj Lukasenko, a félsziget orosz közlekedési minisztere pedig arról számolt be, hogy a krími kompátkelő rendben működik, és a vasúti közlekedésben sincs fennakadás. Az oroszok hivatalosan még nem nyilatkoztak a tűz okáról.

Pár napja az ukránok dróncsapást mértek a Krím-félszigetre vezető kercsi híd ellen és súlyosan megrongálták azt. Ugyanakkor a közösségi médiában megjelent hírek szerint az orosz hatóságok továbbra is arra biztatják az embereket, hogy a Krím-félszigetre menjenek vakációzni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×