eur:
389.29
usd:
362.66
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Mario Abdo Benítez, Paraguay elnöke tárgyalásuk előtt Brüsszelben 2023. július 18-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor Paraguay elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben tárgyalt Mario Abdo Benítezzel, Paraguay elnökével.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a két vezető a világpolitikai helyzetről, az ukrajnai háborúról és következményeiről, valamint a konzervatív politika szerepéről és lehetőségeiről tárgyalt.

Orbán Viktor kifejtette: Európában szinte egyedülálló módon Magyarország az alapvető értékek talaján áll, vallja a család, a nemzet és a hit megtartó erejét.

Paraguay elnöke elmondta, az országát kormányzó párt ugyanezen értékek alapján dolgozik, és ugyanúgy fontosnak tartják ezen értékek megvédését.

Orbán Viktor és Mario Abdo Benítez egyeztettek a magyar-paraguayi gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok fellendítésének lehetőségeiről is - mondta a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×