eur:
389.41
usd:
363.76
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Utasok várakoznak a Vincenzo Bellini Nemzetközi Repülőtéren, a szicíliai Cataniában 2023. július 17-én, miután reggelre virradóan tűz ütött ki az utascsarnokban. Személyi sérülés nem történt. A légi kikötő üzemeltetői bejelentették, hogy július 19-ig nem indítanak járatokat Cataniából.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino

Tűzvész egy fontos olasz reptéren, napokra lezárták

A lángokat sikerült megfékezni, de egy terminál még mindig telve van füsttel.

A Szicília szigetén található Catania reptere szerdáig nem fogad és indít járatokat, miután vasárnap este tűz ütött ki a területén - írja a Euronews.

A Vincenzo Bellini Nemzetközi Repülőteret kiürítették. A tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet, melyben senki sem sérült meg.

Eredetileg csak hétfő reggelig tervezték lezárni a repteret a légi forgalom elől, de a döntést kénytelenek voltak felülbírálni, így szerda délután két óráig nem fogadnak és indítanak járatokat.

Nem minden járatot törölnek ugyanakkor: vannak köztük olyanok is, amelyeket más szicíliai repterekre, például Palermóba vagy Comisóba küldenek. Comiso autóval két órára, míg Palermo négy órára fekszik Cataniától.

Catania, 2023. július 17.
Tűzoltó dolgozik a Vincenzo Bellini Nemzetközi Repülőtéren, a szicíliai Cataniában 2023. július 17-re virradóan, miután tűz ütött ki az utascsarnokban. Személyi sérülés nem történt. A légi kikötő üzemeltetői bejelentették, hogy július 19-ig nem indítanak járatokat Cataniából.
MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino
Catania, 2023. július 17. Tűzoltó dolgozik a Vincenzo Bellini Nemzetközi Repülőtéren, a szicíliai Cataniában, miután tűz ütött ki az utascsarnokban. A légi kikötő üzemeltetői bejelentették, hogy július 19-ig nem indítanak járatokat Cataniából. MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino

Az még nem ismert, hogy a légi utasok milyen kompenzációban részesülnek a kellemetlenségekért, a reptér honlapja cikkünk megszületésekor nem informálta az utasokat teendőikről.

A tűz a reptér alsó szintjén tört ki, majd tovább terjedt a második szintre is, ahova az induló gépek utasait várják.

Okát egyelőre vizsgálják.

Catania, 2023. július 17.
A tűzoltóság járművei és rendőrautó áll a Vincenzo Bellini Nemzetközi Repülőtéren, a szicíliai Cataniában 2023. július 17-re virradóan, miután tűz ütött ki az utascsarnokban. Személyi sérülés nem történt. A légi kikötő üzemeltetői bejelentették, hogy július 19-ig nem indítanak járatokat Cataniából.
MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino
Catania, 2023. július 17. A tűzoltóság járművei és rendőrautó áll a Vincenzo Bellini Nemzetközi Repülőtéren, miután tűz ütött ki az utascsarnokban. Személyi sérülés nem történt. MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino

Olaszországot jelenleg hőhullám sújtja, és Palermo az egyike annak a 16 olasz városnak, amelyben hőségriasztás van érvényben.

Catania, 2023. július 17.
Szalaggal zártak le egy kormos falú épületrészt a Vincenzo Bellini Nemzetközi Repülőtéren, a szicíliai Cataniában 2023. július 17-én, miután reggelre virradóan tűz ütött ki az utascsarnokban. Személyi sérülés nem történt. A légi kikötő üzemeltetői bejelentették, hogy július 19-ig nem indítanak járatokat Cataniából.
MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino
Catania, 2023. július 17. Szalaggal zártak le egy kormos falú épületrészt a Vincenzo Bellini Nemzetközi Repülőtéren. MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino

A hét második felében 48 fokig is emelkedhet a hőmérséklet az országban.

A tavalyi utasforgalom alapján ez az ötödik legjelentősebb légikökötő Olaszországban. A cataniai repülőteret nagy számban veszik igénybe turisták, akik a légikikötőtől mindössze 70 kilométerre lévő Etna tűzhányóhoz, Taorminába vagy a görög színházáról és történelmi városközpontjáról híres Siracusába utaznak. Az Assaeroporti ágazati szövetség szerint májusban több mint egymillió légiutas fordult meg a cataniai repülőtéren.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×