eur:
390.54
usd:
364.32
bux:
68346.42
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Az eltűntek után kutató dél-koreai mentőegység vizet szivattyúzik egy elöntött oszongi aluljáróból 2023. július 17-én. A napokon át tartó heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlások miatt legalább 37 ember életét vesztette, tíz eltűnt, több ezret pedig ki kellett költöztetni otthonából Dél-Koreában.
Nyitókép: MTI/EPA/YNA

Legkevesebb tizenhármán vesztették életüket a víz alá került alagútban

Legalább 40-re nőtt hétfőn Dél-Koreában az országot hetek óta sújtó esőzések és áradások halálos áldozatainak száma, a hatóságok már 34 sérültről tudnak, és a katasztrófavédelem több mint 10 ezer embert evakuált.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint országszerte több mint 100 út rongálódott meg és legalább 28 ezer ember maradt áram nélkül.

A legtöbb áldozatot és legsúlyosabb károkat az ország déli és középső részéből jelentették.

A Szöultól mintegy 130 kilométerre délkeletre található Cshongdzsu városában körülbelül 15 gépjármű, köztük egy autóbusz rekedt szombat este egy alagútban, melyet elöntött a víz. A mentésen dolgozó mintegy 900 ember mindez idáig kilenc sérültre és 13 holttestre bukkant. Helyi idő szerint hétfő délutánra az alagútból a víz nagy részét sikerült kiszivattyúzni, a mentés jelenleg is tart.

Az ország meteorológiai szolgálata további esőzéseket helyezett kilátásba országszerte, előrejelzések szerint a déli térségben kedden akár 20 centiméternyi csapadék is eshet.

Ukrajnai látogatásáról visszatérve Jun Szok Jol dél-koreai elnök máris rendkívüli kormányülést hívott össze, melyen javasolta, hogy nyilvánítsák katasztrófa sújtotta övezetté a leginkább érintett régiókat, megkönnyítendő a további anyagi és logisztikai segítséget.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×