eur:
390.66
usd:
364.28
bux:
68201.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
CHEONGJU, SOUTH KOREA - JULY 16: (EDITORIAL USE ONLY) In this handout image provided by the South Korea National Fire Agency, South Korean rescue workers searching for missing persons along a road submerged by floodwaters leading to an underground tunnel in flood waters after heavy rains on July 16, 2023 in Cheongju, South Korea. Flooding and landslides caused by heavy rains have killed at least 32 people nationwide and left more than 10 people missing while thousands evacuated their homes due to rain damage, authorities said. (Photo by South Korea National Fire Agency via Getty Images)
Nyitókép: South Korea National Fire Agency / Getty Images

Halálos árvíz egy alagútban - már kilenc ember holttestét emelték ki - videó

Az országban napok óta esőzések okoznak súlyos áradásokat, földcsuszamlásokat. Egy alagutat is megtöltött a víz, ellepve egy utasokkal teli buszt és több autót.

Helyi idő szerint szombaton egy, vasárnap további nyolc ember holttestét emelték ki azok közül, akik a heves esőzések miatt megtelt alagútban rekedtek Dél-Korea középső részén. A hatóságok és a helyi sajtó szerint 35-re nőtt az országra több napja zúduló felhőszakadás halálos áldozatainak száma - írta a Reuters.

Seo Jeong-il, a nyugati Cheongju-si város tűzoltóállomásának vezetője elmondta, hogy a becslések szerint mintegy 15 jármű, köztük egy busz merült el a város aluljárójában nem sokkal azután, hogy egy közeli folyó gátját átszakította a szombati felhőszakadás miatti áradás.

Az MBC helyi adón sugárzott térfigyelő kamerás felvételeken látszott, amint sáros víz zúdul az alagútba, miközben a járművek víz alá merült kerekekkel haladtak.

"A keresési műveletre összpontosítunk, mivel valószínűleg több ember van ott" - mondta Seo az újságíróknak. "Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ma lezárjuk a munkálatokat."

A Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szerint az alagútban kilencen haltak meg.

Felkavaró képsorok:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Az európai befektetéskezelési ágazat támogatja a francia javaslatot, amely az EU-tagállamok egy kis országcsoportokra érvényes tőkepiaci uniójának létrehozására irányul. Sandro Pierri, az Európai Alap- és Vagyonkezelési Szövetség (EFAMA) elnöke arra figyelmeztetett, hogy a reformmal kapcsolatos további késedelmek és EU-n belüli felesleges viták azt eredményezhetik, hogy még több vállalat és befektetés vándorol át az Egyesült Államokba.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×