eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
Leopárd 2 tank. Ukraine Battle Map
Nyitókép: Ukraine Battle Map

Német tankokkal erősít Olaszország

A római védelmi minisztériumban közölték, hogy Leopard 2-es harckocsikkal akarják korszerűsíteni az olasz páncélos erőket.

A beszerzés részét képezi a hadsereg átfogó modernizálására vonatkozó kormányzati elképzelésnek - ismertette Rauti az illetékes parlamenti bizottság előtti meghallgatásán.

Az ukrajnai háború kezdete óta ez az első ilyen jellegű olasz intézkedés. Rauti közölte, hogy 2024-ig az olasz kormány négymilliárd eurót (1500 milliárd forint) különített el katonai projektekre.

Védelmi források szerint az olasz kormány 125 darab Leopard-2 páncélos beszerzését tervezi a német Krauss-Maffei Wegmann és Rheinmetall hadiipari vállalatoktól. Olaszország jelenleg több mint 200 darab olasz gyártmányú Ariete harckocsival rendelkezik, ezekből azonban csak ötven van bevethető állapotban. A kormány tervei szerint a harcjárműparkot az új beszerzések mellett korszerűsíteni is fogják.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×