eur:
388.92
usd:
361.82
bux:
68122.08
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Computer code on a screen with a skull representing a computer virus / malware attack.
Nyitókép: solarseven/Getty Images

Az USA-nak eleg lett a kínai hackerekből

Washington megteszi a szükséges lépéseket a kínai hackerekkel szemben - jelentette ki csütörtökön Jakartában az amerikai külügyminiszter a vezető kínai külügyi államtanácsossal folytatott tárgyalásán.

Antony Blinken és Vang Ji a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) jakartai külügyminiszteri találkozóján vesz részt és folytatott kétoldalú tárgyalásokat, de sajtótájékoztatót nem tartottak.

A találkozót követően egy névtelenséget kérő amerikai diplomata az AFP hírügynökségnek azt mondta: Washingtont aggasztják azok a hackertámadások, amelyek csaknem 25 amerikai vállalatot, illetve más intézményt értek az utóbbi időben, és amelyek mögött kínai elkövetőket sejtenek; valamint az, hogy a két ország és hadseregeik közötti kommunikációs csatornák befagytak, ezért Blinken ezek újranyitását sürgette.

Az amerikai diplomata szerint Kína elutasította a hadseregek közötti párbeszéd újrafelvételét, mert továbbra is azt követeli, hogy az Egyesült Államok oldja fel a kínai védelmi miniszterrel, Li Sang-fuval szembeni szankciókat.

A szankciókat azzal indokolták, hogy a miniszternek 2017-ben szerepe volt egy oroszországi fegyverbeszerzésben.

Matthew Miller amerikai külügyi szóvivő a Reuters hírügynökségnek azt mondta: "a nyílt és konstruktív" megbeszélésen a nézetkülönbségeken kívül számos témáról, köztük a Tajvani-szoros biztonsága érdekében szükséges együttműködésről is szó esett, hogy elkerülhessék a félreértéseket, és az ezekből fakadó konfliktusokat.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×