eur:
389.6
usd:
364.5
bux:
68197.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Twitter/UEFA EURO 2020

Egyetlen szövetségi kapitány sem keres annyit, mint a menesztés előtt álló Hansi Flick – itt a lista

A France Football szerint nem is csekély összeggel előzi meg "pályatársait", köztük az angol és a francia válogatott edzőjét.

A tekintélyes francia sportlap azon edzők pénztárcáját vizsgálta, amelyek a 2022-es év végén rendezett katari világbajnokságon irányították csapatukat. Így a listán nem szerepelnek azok, akik világbajnokság után kerültek országaik nemzeti tizenegyének élére, illetve azok sem, akiknek válogatottjai – mint például Olaszországé – ki sem jutottak a vébére.

Katari eredményével ugyanakkor a Hansi Flick által irányított német válogatott sem büszkélkedhetett, a csapat ugyanis már csoportmérkőzések után búcsúra kényszerült. A France Football szerint mégis Flick a világ legtöbbet kereső szövetségi kapitánya.

Az újság által közölt lista szerint a német tréner 6,5 millió euróval áll az élen.

Hansi Flicket az angol válogatott trénere, Gareth Southgate követi a második helyen 5,8 millió euróval. A dobogó harmadik fokát a francia tréner, Didier Deschamps foglalja el "mindössze" 3,8 millió euróval. A katari világbajnokságon győztes Argentína edzője, Lionel Scaloni ugyanakkor az elmúlt időszakban jelentősen elmaradt riválisaitól, és csupán 2,9 millió eurót keres.

A France Football listája a német médiumokat is meglepte. A Bild című lap feltette a kérdést, hogy egyáltalán hogyan szedett össze ennyi pénzt Hansi Flick. Az újság ennek kapcsán arra emlékeztetett, hogy elődje, a csapatot világbajnoki címre vezető Joachim Löw, aki 2006 és 2021 között állt a német válogatott élén, évente mintegy 3-3,5 millió eurót keresett.

A Joachim Löwöt 2021 júniusában váltó Flick csillagászati jövedelme sokakat azért is meglepő, mert a német nemzeti tizenegy irányításával egyelőre nem büszkélkedhetett kimagasló eredményekkel. A hazai rendezésű, jövő nyári Európa-bajnokságra a házigazda jogán nem kell selejtezőt játszania a csapatának, így csak kényelmes felkészülési mérkőzéseket játszott, de ott is sorra érték a kudarcok.

Az elmúlt hetekben például az Ukrajna elleni otthoni összecsapáson csak az utolsó percekben ért el kínkeserves döntetlent, Varsóban a lengyel válogatottól vereséget szenvedett, néhány nappal ezelőtt pedig Kolumbiától is csúfos vereséget szenvedett.

A gelsenkicheni publikum szeinte egyhangúan Hansi Flick menesztését követelte, mint ahogy neves korábbi német edzők, illetve egykori válogatott hírességek is hasonlóan foglaltak állást. Tekintélyes sportújságok – köztük a Kicker című magazin – pedig sorra prezentálták azoknak az edzőknek a nevét, akik megítélésük szerint alkalmasabb lehetne Flicknél a válogatott irányítására.

A Német Labdarúgó-szövetség sportigazgatója azonban kiállt Hansi Flick mellett.

Rudi Völler leszögezte, hogy a jelenlegi szövetségi kapitány marad a válogatott edzője, és a világ egyik legjobb trénerének nevezte őt.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Flick a Bayern München korábbi trénereként valóban páratlan sikereket ért el. 2019 novemberétől 2021 nyaráig iránította a münchenieket, és az UEFA az év edzőjének is megválasztotta.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×