eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az ukrán elnöki hivatal által közreadott képen Matteo  bíboros, Ferenc pápa ukrajnai békemissziójának vezetője Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozik Kijevben az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2023. június 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki hivatal

Ferenc pápa Moszkvába küldte megbízottját

Matteo Zuppi az ukrajnai háború lezárása érdekében közvetíteni próbáló vatikáni békemissziót vezeti.

A bolognai bíboros Ferenc pápa megbízottjaként azzal a céllal utazik az orosz fővárosba, hogy bátorítsa azokat "az emberiességi gesztusokat", amelyek hozzájárulhatnak "a jelenlegi tragikus helyzet megoldásához és egy igazságos békekötés elősegítéséhez".

Matteo Zuppi, aki egyben az olasz püspöki kar elnöke is, három hete járt Kijevben. Akkor a Vatikán azt közölte, alaposan meg akarják ismerni az ukrán vezetés álláspontját azzal kapcsolatban, hogy milyen módon képzelik el igazságos béke elérését.

Ferenc pápa május végén bízta meg Matteo Zuppi bíborost, hogy vezesse az ukrajnai konfliktus lezárását célzó békemissziót.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×