eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 10. vasárnap Judit
Az ukrán elnöki hivatal által közreadott képen Matteo  bíboros, Ferenc pápa ukrajnai békemissziójának vezetője Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozik Kijevben az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2023. június 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki hivatal

Ferenc pápa Moszkvába küldte megbízottját

Matteo Zuppi az ukrajnai háború lezárása érdekében közvetíteni próbáló vatikáni békemissziót vezeti.

A bolognai bíboros Ferenc pápa megbízottjaként azzal a céllal utazik az orosz fővárosba, hogy bátorítsa azokat "az emberiességi gesztusokat", amelyek hozzájárulhatnak "a jelenlegi tragikus helyzet megoldásához és egy igazságos békekötés elősegítéséhez".

Matteo Zuppi, aki egyben az olasz püspöki kar elnöke is, három hete járt Kijevben. Akkor a Vatikán azt közölte, alaposan meg akarják ismerni az ukrán vezetés álláspontját azzal kapcsolatban, hogy milyen módon képzelik el igazságos béke elérését.

Ferenc pápa május végén bízta meg Matteo Zuppi bíborost, hogy vezesse az ukrajnai konfliktus lezárását célzó békemissziót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Mennyire dolgoznak keményen az emberek home office-ban? Itt az igazság!

Mennyire dolgoznak keményen az emberek home office-ban? Itt az igazság!

A Covid-járvány lecsengése óta élénk vita alakult ki a cégvezetők körében azzal kapcsolatban, hogy a távmunka, a home office mennyiben befolyásolja a dolgozók termelékenységét, ezáltal a vállalatok eredményeit. Sok cégnél azzal az indokkal rendelték vissza az irodákba a dolgozókat, hogy a home office keretei között nem elég produktívan dolgoztak. Egy friss kutatás most azonban azt mutatta ki, hogy a távmunka terén teljes rugalmasságot biztosító amerikai tőzsdei cégek bevétele négyszer nagyobb mértékben növekedett 2020 és 2022 között, mint a távmunkát egyáltalán nem engedélyező, vagy azt csak heti pár napban biztosító vállalatoké.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×