eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
BOLOGNA, ITALY - DECEMBER 12: Cardinal Matteo Maria Zuppi, Arcibishop of Bologna and President of CEI (Italian Episcopal Conference) attends the sociologists Chiara Giaccardi and Maurizio Magatti Supersociety book presentation at Borsa Hall Library on December 12, 2022 in Bologna, Italy. (Photo by Roberto Serra - Iguana Press/Getty Images)
Nyitókép: Roberto Serra - Iguana Press/Getty Images

Megvan, ki vezeti Ferenc pápa ukrajnai békemisszióját

Az egyházfő magyarországi látogatása után kezdett beszélni a szervezésről.

Ferenc pápa megbízta Matteo Zuppi bíborost, az olasz püspöki kar elnökét, hogy vezesse azt a békemissziót, amellyel a katolikus egyházfő megpróbálná elősegíteni az ukrajnai konfliktus lezárását - jelentette be a Vatikán.

A hivatalos közlemény szerint Zuppi bíboros küldetésének célja, hogy "hozzájáruljon a feszültség enyhítéséhez Ukrajnában, abban a - Ferenc pápa által soha fel nem adott - reményben, hogy ez békefolyamatot indíthat meg". Hozzátették: a küldetés pontos részletei még kidolgozás alatt állnak.

Vatikáni diplomáciai források úgy tudják, a tervek szerint Zuppi

külön folytatna tárgyalásokat Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Ferenc pápa április 30-án, miután visszatért a Vatikánba magyarországi látogatásáról, utalt arra, hogy a pápai állam békemisszió létrehozásán munkálkodik azzal a céllal, hogy véget érjen a háború Ukrajnában.

"Folyamatban van egy misszió (kialakítása), de ez még nem nyilvános" - mondta akkor Ferenc pápa újságíróknak.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×