eur:
391.07
usd:
359.29
bux:
72639.75
2024. július 19. péntek Emília
A háromnapos állami látogatáson Oroszországban tartózkodó Hszi Csin-ping kínai elnök a Mihail Misusztyin orosz miniszterelnökkel folytatott plenáris tárgyalásán Moszkvában 2023. március 21-én, látogatásának második napján.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Az orosz kormány sajtószolgálata/Dmitrij Asztahov

Kína: „Ez Oroszország belügye”

Kína vasárnap támogatásáról biztosította Oroszországot "állami stabilitásának megőrzésében" a Wagner orosz fegyveres csoport lázadását követően - derül ki a kínai külügyminisztérium honlapján közzétett állásfoglalásból.

"Ez Oroszország belügye. Baráti szomszédként és az átfogó stratégiai együttműködésben érintett partnerként az új korszakban Kína támogatja Oroszországot állami stabilitásának, valamint az ország fejlődésének és virágzásának megőrzésében" - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×