eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Dániából érkezett öt rombuszkrokodil (Crocodylus rhombifer), más néven kubai vagy gyémántkrokodil egyike a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2019. augusztus 16-án. Az öt állat még nagyon fiatal, ezért hosszuk alig haladja meg a fél métert, de idővel két méternél is nagyobbra nőnek majd. A rombuszkrokodil Kritikusan veszélyeztetett faj.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Ki ad többet egy krokodil életéért?

Vérszomjas árverést hirdetett a namíbiai kormány, de meg tudja magyarázni.

Negyven krokodil eladásáról és a kilövési engedélyek számának növeléséről döntött csütörtökön a namíbiai kormány.

Pohamba Sifeta környezetvédelmi miniszter az AFP hírügynökségnek azzal indokolta a döntést, hogy az ország egyes részein már túl sok krokodil él, és egyre több embert támadnak meg.

A minisztérium közleménye szerint az ország két észak-keleti rédiójában, Kavangóban és Zambeziben tervezik a 40 állat befogását, amelyeket árverésen bocsátanak majd áruba júliusban.

A krokodilokra bárki licitálhat, aki bizonyítani tudja hogy megfelelő élőhelyet tud biztosítani a számukra vagy igazolja azt, hogy van hivatalos engedélye az állatok exportjára.

Az intézkedés másik elemeként akár meg is duplázhatják a kilövési engedélyeket azon országrészekben, ahol a legtöbb krokodiltámadást regisztrálják.

A windhoeki kormány 2019 óta 2,3 millió namíbiai dollár (3,7 milliárd forint) jóvátételt fizetett ki az - olykor halálos kimenetelű - krokodiltámadások által sújtott családoknak, gazdáknak.

A krokodilárverések július 17-én kezdődnek, és időről időre később is megrendezik őket a populáció féken tartása céljából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×