eur:
391.03
usd:
366.58
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Washington, 2016. április 17.Bill Gates, a Microsoft amerikai társaság alapító elnöke a pénzügyi fejlesztés új módjairól szóló tanácskozáson, amelyet az IMF és a Világbank tavaszi találkozóinak keretében tartanak a Világbank washingtoni székházában 2016. április 17-én. (MTI/EPA/Shawn Thew)
Nyitókép: SHAWN THEW

Rejtélyes találkozó: évek óta nem járt hasonló "nagykutya" Hszi Csin-pingnél

A Microsoft társalapítója, Bill Gates pénteken Pekingben találkozik a kínai elnökkel.

Hszi Csin-ping évek óta nem találkozott nyugati vezérigazgatóval, mivel a koronavírus-pandémia kezdetén bezárkózott Kínát egyáltalán nem hagyta el - írja a CNBC.

A találkozóról a Reuters számolt be elsőként - annyit osztottak meg róla, hogy Gates és Hszi Csin-ping négyszemközt beszélget majd.

Gates utoljára 2015-ben találkozott a kínai elnökkel egy Hainan provinciában megtartott üzleti fórumon. A kínai külügyminisztérium tájékoztatása szerint akkor a szegénység csökkentése és a közegészségügy javítása volt beszélgetésük témája.

Bill Gates szerdán a Twitteren írt arról, hogy már Pekingben is van azért, hogy "meglátogassa a Bill & Melinda Gates Alapítvány globális egészségügyi és fejlesztési kihívásokon dolgozó partnereit". Az üzletember 2019 óta nem fordult meg az országban.

A milliárdos 2020-ban hagyta ott az általa alapított Microsoft vezetői tanácsát azért, hogy a továbbiakban fő állásban filantrópként tevékenykedhessen.

Azelőtt érkezett Kínába, hogy Antony Blinken amerikai külügyminiszter az országba látogatna. Ennek a vizitnek az amerikai-kínai viszonyok stabilizálása a célja.

Más cégvezetők - köztül Elon Musk és Tim Cook - kínai miniszterekkel találkoztak az elmúlt hónapokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×