eur:
387.97
usd:
363.88
bux:
55787.3
2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella
U.S. Secret Service officer, wearing a vest with various equipment attached, stands in front of White House. Washington DC. USA
Nyitókép: Ben185/Getty Images

Az oroszok vadásznak az ukrán kémfőnökre

Több mint tíz merényletkísérletet élt túl eddig Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője ellen.

Andrij Juszov, a hírszerzés szóvivője az Ukrajinszka Pravda hírportálnak adott interjújában azt mondta: biztosan tudnak több mint tíz próbálkozásról Oroszország részéről. "Igen, Budanov az orosz világ, az orosz propaganda és Vlagyimir Putyin orosz elnök rezsimjének egyik fontos célpontja.

Ezzel ő is tisztában van, és miként maga mondta, úgy véli, hogy ez egy helyes értékelés, ami azt jelenti, hogy az általa irányított munka jó irányba halad" - fogalmazott a szóvivő. Hozzátette, hogy természetesen minden biztonsági intézkedést megtesznek Budanov védelmére, de ez nem akadályozza a hírszerzési főnök és részlegének munkáját.

"Végső soron úgy gondolom, hogy Putyinnak és belső körének van félnivalója" - jegyezte meg Juszov.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.21. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Ütés után visszarántották a forintot

Ütés után visszarántották a forintot

A szerda esti Fed-üzenetek már eleve rontottak a nemzetközi befektetői hangulaton, és így a forint is gyengült kicsit, mert még egy idei kamatemelést vetítettek előre, illetve jövőre is az eddig gondoltnál jóval magasabb lehet az amerikai kamatpálya. Aztán csütörtökön délelőtt a magyar gazdaságpolitika irányítóitól elhangzott üzenetekre hirtelen eséssel reagált a forint. Varga Mihály pénzügyminiszter többek között azt jelezte, hogy újabb bankadó-emelés is jöhet a kamattámogatási programok, illetve magának a költségvetési deficitcélnak a felülvizsgálata mellett. A forintesés azzal együtt következett be, hogy Matolcsy György jegybankelnök azt jelezte: óvatos lépésekkel fog haladni a magyar monetáris politika, hogy az inflációcsökkenés mellett tartósan pozitív reálkamatot kínáljon a forint. A borongós külpiaci hangulatban, az OTP Bank 6-7%-os esése mellett a forint a délutáni kereskedésben 389 közelébe esett az euróval szemben, alulteljesítést produkálva a régiós devizák között. Aztán a Fidesz frakcióvezetője felőli jelzések hatására (nem lesz bankadó emelés és a kamattámogatások felülvizsgálata), hirtelen enyhült a nyomás a magyar eszközökön.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×