eur:
389.33
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Wagner orosz katonai magánvállalat toborzóplakátja egy moszkvai lakónegyedben 2023. április 12-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt.
Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Meghalt a Wagner csoport külföldi zsoldosa Ukrajnában

Üzbegisztán bejelentette, hogy meghalt egy állampolgára, aki Ukrajna ellen harcolt a Wagner orosz félkatonai csoport zsoldosaként.

Egy helyi rendőri vezető közölte az AFP francia hírügynökséggel, hogy a Wagner csoportban harcoló férfi holttestét az ország keleti részében fekvő Namangan repülőterén keresztül szállították haza, onnan vitték Fergana térségébe, ahonnan származik.

A hét végén az üzbég titkosszolgálat (SBG) jelentette be, hogy a férfi dróntámadásban halt meg, de az elesésének sem a helyét, sem az idejét nem nevezték meg. Az SBG szerint március óta ez már a második ilyen eset.

Az SGB szerint a férfi a családját akarta eltartani, pénzt akart keresni, amikor Oroszországba ment. Az orosz-ukrán határon azonban "heroint találtak nála",

Oroszországban letöltendő börtönbüntetésre ítélték, majd besorozták, hogy Ukrajna ellen harcoljon.

A Wagner csoport több ezer oroszországi elítéltet alkalmazott, szabadságot és jó fizetést ígérve.

Orosz statisztikák szerint a mintegy 35 millió üzbég közül több mint 800 ezren utaztak Oroszországba 2023 első negyedévében.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×