eur:
392.76
usd:
372.22
bux:
55418.68
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Happy woman driving a car and smiling. Cute young success happy brunette woman is driving a car. Portrait of happy female driver steering car with safety belt
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Veszedelmes terv: korlátoznák a kezdő autósok jogait

Egyelőre Oroszországban, de a motorosoknál itthon is van hasonló korlátozás.

A kezdő sofőrök csak korlátozott jogosítvánnyal kezdhessék meg a vezetést az orosz utakon - áll egy friss tervezetben, amelyet a vezess.hu ismertet

Az Országos Automobil Szövetség (NAU) azt kéri belügyminisztériumtól, hogy rögzítse a 150 lóerőnél nagyobb teljesítményű személygépkocsik vezetésének tilalmát a három évnél kevesebb gyakorlattal rendelkező járművezetők számára. Anton Shaparin, a Nemzetgyűlés elnöke ennek megfelelő levelet küldött Vlagyimir Kolokolcsev belügyminiszternek.

Egyfajta türelmi időt adnának a kezdő sofőröknek, akik csak három év elteltével, és a megszerzett vezetési rutin birtokában kaphatnának erősebb autókat. Ha vétenek az elképzelt rendelkezés ellen, akkor ugyanazt a bírságot kapnák, mint a jogosítvány nélkül vezetők.

A motorkerékpároknál nálunk is hasonló rendszer működik, az A1/A2 kategóriákkal csak korlátozott teljesítményű motorkerékpárokat vezethetnek az engedéllyel rendelkezők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×