eur:
393.71
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Storm Shadow, brit-francia közös fejlesztésű, alacsony észlelhetőségű nagy hatótávolságú cirkáló rakéta, amit repülőgépről indítanak. Forras: Wikipédia
Nyitókép: Wikipédia

Az orosz erők Storm Shadow robotrepülőgépek elfogásáról számoltak be

Az orosz erők elfogtak két nagy hatótávolságú Storm Shadow manőverező robotrepülőgépet, amelyeket Ukrajna Nagy-Britanniától kapott - közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

A tárca hozzátette: az elmúlt huszonnégy órában rövidebb hatótávolságú, amerikai gyártmányú HIMARS- és HARM-rakétákat, valamint tizenkét drónt is megsemmisítettek.

Az orosz védelmi minisztérium nem pontosította, hogy mindez hol történt, az ukrajnai hadi eseményekről szóló napi közleményében tett róla bejelentést.

Az ukrán védelmi minisztérium egyelőre nem kommentálta az értesülést. Kijevi tisztviselők korábban azt mondták, hogy a Nyugatról szállított fegyvereket kizárólag az Ukrajnán belül állomásozó orosz erők ellen vetik be, Oroszország területén nem.

Dróntámadások Oroszország területén belül is történtek szombaton, például találat ért egy olajvezetéket. Moszkva rendszerint Kijevet okolja ezekért a támadásokért, bár Ukrajna nem ismerte el nyilvánosan, hogy Oroszországon belüli célpontok ellen is indított támadásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 19:04
×
×
×
×