eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Firefly Aerospace’s Alpha rocket in April 2023, during Victus Nox testing at Vandenberg Space Force Base.The Alpha rocket will carry a satellite from Millennium Space Systems.
Nyitókép: Firefly Aerospace

Nagy újdonságot tervez az amerikai űrhaderő

Nem akarnak "védtelenek" lenni egy konfliktus esetén.

Felkészül az Egyesült Államok hadereje arra a nem kívánt esetre, ha kilőnék valamely műholdját. Jelenleg ugyanis egy ilyen eszköz pótlására akár hónapokba is telhet rakétakilövést indítani. Az új cél viszont a 24 órán belüli pótlás - írta a Gizmodo alapján a hvg.hu.

Az amerikai űrhaderő (US Space Force) ennek megvalósítására hozta létre a Victus Nox tervet, amelynek neve latinul annyit tesz: az éjszaka meghódítása. Hogy a sérült műholdat helyettesíteni lehessen, két másik szervezet, a Firefly Aerospace és a Millennium Space Systems társult be a projektbe.

Már a tesztelést tervezik: a Millennium Space Systems műholdját egy Firefly rakétával indítják majd el, de azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor.

A próba során a cégnek a riadóztatás után 60 órája lesz arra, hogy a műholdat átszállítsa a 273 kilométerre lévő bázisra, ahonnan 24 órán belül pályára kell majd állítani azt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×